Muay Thai for life (MTFL) gick av stapeln under helgen. Kimura var på plats och fick en pratstund med Freddy Castro som segrade i huvudmatchen efter total dominans.

Freddy Castro om känslan – ”Det är som en orgasm”

Kimuras Simon Tingberg var på plats under MTFL där Freddy Castro dominerade Nasim Kazem till ett enhälligt domslut i galans huvudmatch. Tingberg kunde senare intervjua en lycklig vinnare som beskriver känslan likt en orgasm.

Känslorna ja det är som när man kommer, en sådan känsla. En jävla endorfin kick. Så jävla härligt jag vet inte hur jag ska förklara det på något annat sätt. Det är som en orgsam !

Under intervjun så var Castro omringad utav familj och vänner. Castro som bor och tränar i Thailand har tidigare pratat om att denna match kunde vara hans sista på svensk mark. Något han nu står fast vid men ändå vill lämna öppet.

Exakt kolla jag hade lätt vilja vara här och fightas mer men det finns så mycket mer utmaningar. Jag vill slåss mot dom som jag ser på tv hela tiden och utmana mig själv. Det fanns en kille som påstår sig vara bäst i Sverige som jag ville möta. Men han ville ju inte möta mig så det är därför det blev denna match. Men Sverige finns alltid hos mig men jag är redo för större saker. Men man vet aldrig, det krävs något stort härnäst.

Freddy tränar till vardags på Venom Training Center i Thailand.

Vill ha mer knockoutpower

Vidare berättar Castro att hans uppladdning inför matchen har varit bra. Träningslägret har varit i Thailand och han kände sig i toppform men betonar att han vill ha mer kraft.

Uppladdningen har varit grym. Jag har kört med Chris Forster på Venom Training Center. Vi har maxat träningen rejält. Inte haft en direkt gameplan mot Nasim. Tekniken och volymen finns men jag behöver mer kraft.

På frågan om han med kraft menar så knockoutpower så instämmer vinnaren.

Exakt så knockoutpower. Jag måste träna mer på styrka och kraft. Jag kan gå hur långa ronder som helst men kommer att behöva mer kraft. Jag hade dock kul jag pratade med honom i ringen och dansade runt. Jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst.

Detta var andra gången som Freddy besegrade Nasim. Deras tidigare möte stod Freddy som segrare genom delat domslut.

Satsningen i framtiden är på MMA

På frågan vad som händer härnäst så berättar publikfavoriten att han vill sikta stort och att han vill vidare mot sitt mål att bli den bäste. Där han även vill bemästra andra kampsporter som MMA.

Lyssna jag har aldrig velat bli en Muay Thai fighter och en champ där. Jag har alltid velat bli The Ultimate Fighter det är där min ambition ligger i framtiden. Att bli den bäste där. Jag vill visa att jag kan dominera överallt. I boxning, kickboxning och MMA. Min högsta dröm har alltid varit MMA det är det som är mest äkta. Jag har tränat med Sadibou Sy tidigare och jag vill bli minst lika bra som honom.

Som avslutning så vill Freddy hälsa alla ungdomar som kämpar där ute att våga göra sin grej.

Att våga göra och våga tänka utanför mallen. Jag är ingen typisk Muay Thai fighter men jag kör min grej och det har tagit mig hit och kommer att ta mig mycket längre. Så det är mitt råd till alla unga där ute med drömmar.

Innan matchen mot Nasim så gick Freddy match i Kambodja som slutade oavgjort.

The post Exklusivt: Freddy Castro efter Muay Thai For Life 7.0 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela