Den brasilianska MMA-gemenskapen sörjer dödsfallet av Diego Braga. Den 44-årige MMA-veteranen blev mördad av gängkrominella i Rio de Janeiro, bekräftade polisen officiellt på måndagen.

Diego Braga mördad i Brasilien

Braga avslöjade på sina sociala medier på måndagsmorgonen att hans motorcykel hade stulits från hans garage sent på söndagskvällen. Enligt vittnen beslutade sig Braga för att söka efter fordonet i en favela, men misstogs av medlemmar i den kriminella organisationen Comando Vermelho som medlem av ett rivaliserande gäng. Han blev enligt uppgift då mördad. Detta enligt MMA Fighting.

Braga, ledaren för Tropa Thai-teamet i Rio de Janeiro och en kampsportinstruktör för underprivilegierade barn i favelor, tränade sin son Gabriel Braga inför hans MMA-matcher och ledde den unge talangen till finalen i PFL-turneringen 2023. Gabriel tävlar i lättviktsklasen och förlorade en returmatch mot Jesus Pinedo i finalen, där en miljon amerikanska dollar stod på spel.

Mötte Charles Oliveira

Diego Braga var en aktiv MMA-fighter på den regionala scenen i Brasilien mellan 2003 och 2014 och mötte bland andra Charles Oliveira, Milton Vieira och Adriano Martins, alla som senare tävlade i UFC.

Braga tränade den legendariska mellanviktaren Anderson Silva inför flera av hans sista UFC-matcher och delade kort med sin son Gabriel på Future MMA 7 2019 i vad som skulle bli hans avskedsmatch. Far och son gick segrande ur den galan och Diego avslutade sin karriär med ett MMA-rekord på 23-8-1, där han vann 16 av sina senaste 19 framträdanden.

The post MMA-veteranen mördad av gängkriminella appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela