– Denna artikel är i samarbete med Unibet –

Till helgen väntar en av årets stora galor i form av UFC 296. Kortet toppas av två titelmatcher. Läsaren kan ta del av odds och speltips här.

Odds och speltips inför helgens stora gala

UFC 296 går av stapeln natten till söndag från Las Vegas, USA. Underkortet börjar klockan 01:30 på UFC Fight Pass och huvudkortet börjar klockan 04:00 på Viaplay.

Leon Edwards mot Colby Covington

I huvudmatchen väntar en drabbning där organisationens welterviktsbälte står på spel. Den regerande mästaren Leon Edwards tar sig an Colby Covington. Edwards har tagit hem elva raka vinster. I samband med engelsmannens två senaste matcher har viktklassens bälte stått på spel och den tidigare mästaren Kamaru Usman har besegrats i samband med båda av dessa matcher. Covington har varit inaktiv sedan i i mars, 2022, men besegrade då Jorge Masvidal via enhälligt domslut. Dessförrinnan åkte han på en förlust mot den ovannämnda Usman.

Edwards står med ett totalt matchfacit som lyder 17-3-0 och Covingtons dito lyder 17-3-0.

Engelsmannen har väldigt bra och teknisk striking. Covington är också bra stående, men har endast en fördel gentemot sin motståndare på kanvasen i just den här matchningen. Edwards är bra på att hålla distansen och väljer sina slag och sparkar med omsorg. Någonting som vi, inte minst, fick se i samband med Edwards matcher mot Usman. Hans nedtagningsförsvar är på topp och han är stark i clinchen.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till, enligt undertecknad, är Covingtons inaktivitet. Amerikanen är närmare 36-år och har troligtvis sett sina bästa år som fajter. Att vara borta från buren långt över ett år i den åldern är riskfyllt. Engelsmannen är fyra år yngre och befinner sig i sin prime, med en vinst över en tidigare bälteshållare under årets gång. Här ser jag en tydlig fördel åt Edwards.

Även oddssättarna ser Edwards som en favorit till att ta hem segern. Ett rakt vinnarspel på engelsmannen ger 1.60 gånger insatsen tillbaka i nuläget.

Leon Edwards besegrad Colby Covington – 1.60 gånger insatsen tillbaka.

Paddy Pimblett mot Tony Ferguson

Den hajpade talangen mot den härdade veteranen. Paddy Pimblett är en underhållande fajter, men något toppatlet sett till UFC-mått är han inte. ”The Baddy” har gått fyra matcher i organisationen och ställts mot ganska tacksamt motstånd. Helgen fajt mot Ferguson är definitivt Liverpoolsonens tuffaste match på förhand i UFC. Ferguson, i sin tur, har åkt på sex raka förluster. Han har dock inte ställts mot några duvungar direkt. Justin Gaethje, Charles Oliveira, Beneil Dariush, Michael Chandler, Nate Diaz och Bobby Green är ingen lätt match för någon fighter. Ferguson är inte den fajter som han var en gång i tiden, men han är inte heller färdig som MMA-utövare.

Undertecknad misstänker att Ferguson hade besegrat samtliga av de namn som Pimblett vunnit över i UFC relativt enkelt. Samtidigt har jag svårt att se hur Pimblett skulle kunna vinna över någon av de namn som Ferguson har förlorat mot.

Enligt mig befinner sig Pimblett och Ferguson på en ganska likvärdig plats i deras respektive karriärer just nu. Båda är okej stående och kreativa på kanvasen när det kommer till att söka submissions och avslut. Ett ”pick-em”-odds, där båda utövarna ges en lika stor chans att ta hem segern, hade känts rimlig i den här matchningen. Oddsmakarna har tänkt annorlunda. Pimblett är en relativt stor favorit till att ta hem vinste, vilket inte undertecknad köper. Därav faller mitt val på Ferguson.

Tony Ferguson besegrar Paddy Pimblett – 3.45 gånger insatsen tillbaka.

The post Odds och speltips inför UFC 296: ”The Baddy” är för stor favorit appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela