Kvinnornas division som ingår i PFL-ligans säsongsupplägg har bytts ut mot en annan viktklass. Det öppnar upp för supertalangen Dakota Ditcheva.

Dakota Ditcheva nytt affischnamn för PFL MMA

PFL MMA:s president, Peter Murray, meddelade på onsdagen vid en presskonferens i Davie, Florida, att organisationen officiellt kommer att införa en damernas flugviktdivision istället för en damernas fjäderviktsdivision, under den kommande säsongen 2024 i PFL. Viktklassbytet hade tidigare nämnts som övervägande, men verkar nu vara definitivt beslutat.

Damernas flugvikt ansluter sig till herrarnas divisioner fjädervikt, lättvikt, weltervikt, lätt tungvikt och tungvikt i PFL:s ligautformning, med förbehåll för andra ändringar. Under en intervju med Kimura berättade Sveriges Sadibou Sy, som vann turneringen 2022, att han kommer delta även i år.

Även om utövarna för säsongen 2024 ännu inte har tillkännagivits, avslöjade Murray att cirka 50 procent kommer att utgöras av fajters som tidigare tävlat i Bellator MMA.

Cornelia Holm har tackat nej

Ditcheva förväntas agera som det stora namnet utåt för den nylanserade flugviktsklassen. Hon tog hem segern av det föregående årets upplaga av PFL Europa. Bland annat genom att besegra Sveriges Cornelia Holm. I en kommentar till Kimura berättar den ovannämnda Holm att hon har tackat nej till att återvända och tävla i PFL MMA under 2024. Under det föregående årets PFL Eruropa tävlade också Sveriges Malin Hermansson. Hon pensionerade sig dock från sporten efter säsongens slut.

25-åriga Ditcheva utgår från England och har gått 10-0-0 i hennes professionella MMA-karriär. Hon har sin bakgrund i kickboxning och thaiboxning.

Vad gäller damernas fjäderviktsstjärnor Larissa Pacheco och Cris Cyborg sa Murray att fansen kan förvänta sig att se dessa idrottare tävla i galor utanför säsongen – potentiellt mot varandra.

Bellators serie av evenemang kommer också att behålla en damernas fjäderviktsdivision.

The post PFL MMA ändrar om i viktklasserna inför säsongen 2024 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela