Sahil Siraj deltar i Oktagons lättviktsturnering där prispotten ligger på 10 miljoner kronor.

Sahil Siraj klar för match

En av Europas största MMA-organisationer anordnar en turnering där 16 lättviktare kommer ställas mot varandra. Match för match kommer det slutligen smalna av till final, där 10 miljoner kronor står på spel. En av deltagarna är Göteborgsfightern Sahil Siraj.

Siraj har gjort sig känd som en avslutare av rang. På sina nio vinster har sju tagit slut redan i första ronden och endast en gått till domslut. Senaste segern plockade han hem i polska KSW.

För bara någon månad sedan stod det klart att han skulle delta i ovannämnda turnering men det är först idag som hans motståndare blivit fastställd. Det blir Akonne Wanliss som kommer försöka stoppa svenskens framfart i turneringen. Engelsmannen har ett matchfacit på sju vinster och två förluster.

Oktagons hemsida beskriver de Wanliss som den forne strippan med sju av sju avslut och erfarenhet i Bellator.

Makwan Amirkhani på kortet

Bland de potentiella motståndarna vid eventuellt avancemang finns UFC-veteranen Makwan Amirkhani. ”Mr. Finland” gick från ett framtidslöfte till att bli släppt av organisationen, detta efter dalande resultat de senaste åren. I sina åtta senaste matcher har endast två slutat med vinst, de sex resterande med förlust.

Amirkhani agerar huvudmatch och slåss mot lovande Mago Machaev.

Preliminärt matchkort

Nedanför ser ni alla matcher som blivit annonserade hittills.

Makwan Amirkhani vs. Mago Machaev
Marcel Mohamed Grabinski vs. Acoidan Duque
Vladimír Lengál vs. Daniel Torres
Akonne Wanliss vs. Sahil Siraj

The post Sveriges Sahil Siraj tävlar om 10 miljoner – möter tidigare strippan appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela