Nyheter


Rivalen Brandon Royval om Amir Albazi: ”Han ska inte ta min titelchans ifrån mig!”

Publicerat 8 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI helgen säkrade svensk-irakiske Amir Albazi karriärens största seger efter att ha kammat hem en kontroversiell vinst på domslut över Kai Kara-France – och Brandon Royval är inte nöjd med poängsättningen eller det följande konsekvenserna. 

UFC:s vd Dana White antydde på att Albazi kommer att få nästa titelchans i flugvikt och svensk-irakiern har dessutom passerat Royval i rankingen. 

– Jag tänkte att åtminstone, även om Albazi vann, så förtjänar han inte en titelchans med prestationen och förtjänar inte att hoppa över mig i rankingen, berättade Royval för MMA Underground. Jag tänkte: ”Ok coolt, han kommer inte hoppa över mig i rankingen och han ska inte ta min titelchans ifrån mig.”

– Jag var ganska glad. Sedan såg jag Dana Whites intervju och tänkte typ: ”Vad fan?” Ska de verkligen hoppa över mig för den prestationen, det är riktigt galet.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har varit bokade mot varandra 

Royval lade även till att han försökte att bortse från faktumet att han redan har slagit Kara-France via avslut på submission i den andra ronden. 

Härnäst kommer den regerande flugviktsmästaren Brandon Moreno att försvara sin titel mot Alexandre Pantoja på UFC 290 nästa månad. Beroende på hur matchen går kan det dröja innan mästaren är redo för nästa försvar. 

Det skulle kunna bädda för ännu en bokad match mellan Royval och Albazi. De var bokade att mötas i december förra året men Royval bröt vristen och tvingades dra sig ur. 

Om det råder tvivel gällande vem som är mest förtjänande av en titelchans så kan ett möte mellan Royval och Albazi vara det bästa sättet att framställa en rättvis titelutmanare. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem förtjänar nästa titelchans: Brandon Royval eller Amir Albazi? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Rivalen om Amir Albazi: ”Han ska inte ta min titelchans ifrån mig!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela