Under en längre tid har Örebro Fight Gyms Sebastian Palacio Gomez (1-0) varit en av Sveriges mest lovande talanger i A-klass-MMA. I slutet av april tog Gomez klivet till proffs och gjorde det med bravur, då han avslutade letten Makhmud Sayfullaev via TKO i den första ronden på Allstars Fight Night (AFN) 6.

Efter flera är inom amatör-MMA skulle skiftet till proffs kunna kännas överväldigande eller annorlunda, men inte för Gomez – det kändes snarare som det rätta.

Med stabil brottning och grappling fick Gomez ner sin motståndare till mattan där han metodiskt positionerade sig för att kunna utdela mest tänkbara skada – vilket han gjorde fram till att domaren tvingades kliva emellan.

– Det var ingen skillnad, säger Gomez till Maximum Sports om att gå från A-klass till proffs. Jag tränar och tävlar för att vinna, inte för att använda olika skydd. När jag greppar tag i en motståndare vet både han och jag vad som kommer hända. Det finns inga skydd i världen som ändrar på det. Jag gör skäl för mitt smeknamn ”cosechadora” (skördetröskan).

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Det är som en storm som aldrig tar slut när du kliver in i buren med mig”

Det finns onekligen mycket vind i seglen nu för Örebro Fight Gym. Gomez är inte den enda fightern som sätter gymmet på kartan, även den svenske mästaren Emin Omic och stigande talangen George Youssef är värda att hålla ögonen på.

Gomez ser sin framgång som ett kvitto på att han tagit rätt beslut som fighter och att han är redo för vemsomhelst.

– Det jag tar med mig är att jag hör hemma i toppen och är på rätt väg. Träningen på Örebro Fight håller absolut världsklass, allt från coach Hjulström och alla andra tränare, träningskamrater, dieter, mentalt stöd, kamratskap och tom pappersarbete löser vi på högsta nivå. Inget lämnas åt slumpen. Det är som en storm som aldrig tar slut när du kliver in i buren med mig.

Nu när Gomez klivit fram på den svenska proffsscenen så finns det gott om alternativ och galor för honom att ta plats på.

Även om nästa utmaning inte är huggen i sten just än så har han ett budskap till sina konkurrenter i weltervikt som kommer vara lika aktuellt nu som det kommer vara om några år:

– Jag gör allt för att vinna och hoppas ni gör detsamma.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Sebastian Palacio Gomez möta härnäst?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Supertalangen redo att ta över: ”Som en storm som aldrig tar slut” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela