Den som är villig att ta en risk har möjlighet till stor utdelning och det var onekligen vad som hände göteborgaren och forne MMA-världsmästaren Hanna ”Hannimal” Palmqvist (1-0) förra veckan.

Palmqvist var inbokad att möta det franska fenomenet Mathilde Aschenbrenner i en A-klassmatch i Hexagone – en snabbt växande europeisk organisation. Även om det var en fantastisk möjlighet så fick göteborgaren en ännu bättre sådan: en proffsdebut i ONE Championship.

Det var chansen som presenterades för Palmqvist – en proffsdebut mot den stigande brittiska supertalangen Chloe Cooke.

På kort varsel fick Palmqvist hoppa på ett flyg mot Thailand i för en helt ny utmaning i den mest hektiska fightveckan man kan föreställa sig.

– Veckan var overklig, jag har inte hunnit ta in allt som hänt helt ärligt, berättar Palmqvist för Maximum Sports. Allt var nytt för mig och vi hade noll info när vi satte oss på planet. Vi har varit på väg någonstans konstant under dessa fem dagar. Flyg, taxi, slussade ifrån rum till rum, sjukhus, media med mera. Samtidigt som jag ska lösa fem kilo på fyra dagar.

Resan var relativt oproblematisk och så fort Palmqvist landade handlade mycket om att fixa viktnedgången och finna rätt inställning inför match, samtidigt som hon växlade om till en ny tidszon.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Har varit med om konstiga domslut innan…”

Trots det var överraskningarna inte över, men hennes positiva spänning tog över när matchen väl närmade sig.

– Jag fick reda på att armbågar var tillåtna en timme innan jag skulle gå ut, så jag hade redan accepterat att jag inte skulle se likadan ut som när jag gick in i ringen. Men jag var bara taggad på att få gå ut, det var riktigt mäktigt faktiskt. Blev överraskat hypad av publiken också, det gjorde mig bara mer taggad!

När matchen satte igång tågade Palmqvist fram som en stridsvagn, orädd, orubbad och otroligt farlig.

Men snabba, raka, sylvassa slag pressade ”Hannimal” brittiskan bakåt och tvingade sin motståndare att söka clinch och nedtagningar. Medan Palmqvist tog ledningen i den första ronden, så lyckades dock Cooke ta ryggen i rond två och sökte en rear naked choke under mycket av mittenronden.

– Jag tänkte inte på det, det kändes mer som att hon höll fast sig för sitt egna bästa. Någon strypning var inte ens nära.

Trots att strypet inte satt så hade Cooke dominant position under mycket av den andra ronden vill mycket väl kunde ha lagt ställning till 1-1 i ronder inför den tredje och sista ronden.

Fast besluten om att inte låta vinsten springa iväg satte Palmqvist gasen i botten i den tredje ronden och släppte aldrig. GBG MAC-fightern var rakt av skomningslös på fötterna och var nära på att avsluta Cooke vid minst ett tillfälle.

Den brittiska talangen gjorde allt hon kunde för att stå emot det svenska trycket och kunde slutligen med nöd och näppe hålla sig kvar i matchen för att ta sig till ett domslut.

Även om Palmqvist tillsyns vunnit två utav tre ronder tydligt så vågade hon inte förvänta sig seger förrän det var officiellt.

– Jag kunde inte slappna av förrän min hand var uppe i luften, jag har varit med om konstiga domslut innan.

Det blev dock seger via enhälligt domslut och debuten var därmed en succé. Palmqvist hade tagit en stor risk och det hade lönat sig.

– Det återstår att se, jag återgår till träningen som vanligt. Så får Joakim Engberg säga till när telefonen ringer till nästa uppdrag

Nu är A-klass ett minne blott och en ny, spännande värld som proffs väntar. Vad exakt som sker härnäst är inte klart, men en sak är säker: Palmqvist är redo för allt.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Hanna Palmqvist möta härnäst?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Hanna Palmqvist om debuten: ”Kunde inte slappna av förrän min hand var uppe” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela