En av årtiondets största boxningsmatcher närmar sig. Tyson Fury och Oleksandr Usyk drabbar samman med varandra och en svensk går match på samma gala.

Robin Safar kliver in i ringen innan Tyson Fury

Enligt boxningsjournalisten Mike Coppinger kommer Sveriges Robin Safar ställas mot formidabelt motstånd i samband med den kommande tungviktsmatchen mellan Fury och Usyk. Safar, som utgår från Las Vegas i USA, kommer ställas mot Sergey ”Krusher” Kovalev i samband med den ovannämnda galan.

30-åriga Safar har bland annat med sig två SM-guld från sin amatörkarriär och han genomförde sin professionella debut 2017. Karriärens sju första matcher ägde rum på den regionala scenen i Sverige. Sedan dess har han hållit till i Nordamerika. Den senaste matchen ägde rum i april, förra året. Då besegrades DeShon Webster. Svensken står med ett obesegrat matchfacit som lyder 16-0-0. 12 av dessa vinster har kommit via knockouts.

Läsaren kan ta del av den ovannämnda matchen mot Webster i videon nedan.

Kovalev har tidigare ställts mot världsstjärnan Canelo Álvarez, men förlorade då via knockout i rond nummer elva. Sedan dess har han tagit hem en vinst mot Tervel Pulev. Den fajten ägde rum i maj, 2022, och har inte klivit in i ringen sedan dess. Den 40-åriga ryssen står med ett totalt matchfacit som lyder 34-4-1.

Galan som toppas av en titelmatch i tungvikt mellan Fury och Usyk kommer äga rum den 17:e februari. Fury kommer senast från en jämn match mot UFC:s tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou. Engelsmannen Fury står med ett totalt matchfacit som lyder 34-0-1.  Ukrainas Usyk står också med ett obesegrat totalt matchfacit som lyder 21-0-0.

The post Svensk boxare på samma kort som Tyson Fury mot Oleksandr Usyk appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela