En svensk proffsfighter dömdes idag till fängelse efter att tre kilo droger hittats i utövarens hem.

Dömd till ett års fängelse och åtta månader

En svensk kampsportsprofil blev idag dömd för narkotikabrott. Klockan 12 offentliggjordes domen och straffet landade på ett år och åtta månader. Uppgifter via Gävle tingsrätt.

Personen i fråga är i 30-års åldern och blev häktad i juni förra året. Detta efter att polisen genomfört en husrannsakan, där över tre kilo droger (cannabis, kokain samt narkotikaklassade piller) hittades i fighterns hem. Utövaren har gått huvudmatch för en stor svensk organisation och har synts till i mainstream-media för att marknadsföra sporten till en större publik.

Polisen misstänkte att drogerna, som delvis hittades portionsförpackade, även användes för langning. En teori som stärktes då polisen också hittade en våg och förpackningsmaterial. Detta rapporterar Gefle Dagblad

Påstod att han använde cannabis för smärtlindring

Under förhör erkände profilen till att han haft narkotika i hemmet, men nekade att han ska ha langat. Cannabis menade han var till för smärtlindring efter träning och kokainet för att använda själv på fest.

Mannen är sedan tidigare dömd för misshandel.

Personen på artikelbilden har inget med artikeln att göra.

The post Svensk MMA-fighter dömd till fängelse efter stort narkotikatillslag appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela