Det är inte många MMA-fighters som lyckas få till en så perfekt start på proffskarriären som Dennis Fränberg stod för under helgens AFN 6 i Stockholm, där han vann med en brutal knockout i första ronden.

Fränberg, en 35-årig mellanviktare från tätorten Nissafors, ställdes mot Allstarsfightern Josef ”Lion of Sweden” Al-Zubeidy i en fight där bägge tog klivet över till proffs för första gången. Matchen fick snabbt ett spektakulärt avslut när Fränbergs stenhårda höger träffade klockrent och skickade Al-Zubeidy till marken – med huvudet före.

– Den satt rätt på knappen, konstaterar Dennis Fränberg, när han talar exklusivt med Maximum Sports några dagar efter segern.

Allstars Fight Night delade ut totalt bonusar på totalt 50 000 kronor under helgens gala, fördelat mellan fem atleter. Med sin ruskiga knockout var Fränberg en given kandidat och blev föga förvånande en av de fighters som belönades med 10 000 kronor extra för sin prestation på AFN 6.

Hur går tankarna efter matchen? 1-0 i pro på bästa möjliga sätt får man väl säga?

– Det känns bra, inga skador, 10 000 kronor extra i fickan och en fet knockoutvideo på telefonen. Det känns riktigt kul att kunna leverera efter flera månaders hårt slit. Skönt att allt jobb ger utdelning.

Dennis Fränberg uppmärksammad i amerikansk MMA-media för sin knockout

Efter AFN 6 uppmärksammades Fränbergs ”faceplant”-knockout av MMA Fighting som är en av kampsportsvärldens största nyhetssajter.

Man kan lugnt säga att ett och annat MMA-fan som inte kände till honom sedan tidigare, nu har fått upp ögonen för Fränberg.

Andra har redan följt Fränbergs amatörmatcher i framförallt Wolf Fight Promotion, där han gång på gång bjudit publiken i Halmstad, Kalmar och Jönköping på spännande matcher.

”Jag är alltid game på att ta utmaningar och känns en matchup kul så skulle jag inte tacka nej”

Nu börjar du ju ett nytt kapitel som proffs. Vad blir nästa steg härifrån?

– Ja precis, nu är det proffs som gäller. När, var och om jag ska gå match igen är oklart just nu. Jag ska umgås med familj och vänner nu i sommar så kan vi kolla efter det vad som är möjligt att göra.

Fränberg förklarar att han mest fightas för att utmana sig själv och verkar inställd på att fortsätta ta saker som de kommer, snarare än att försöka rida på vågen och jaga nya mål som proffs.

– Jag vet faktiskt inte hur min proffskarriär kommer se ut, säger han. Jag är alltid game på att ta utmaningar och känns en matchup kul så skulle jag inte tacka nej. Mina främsta mål med MMA är att utvecklas och komma framåt med mig själv och våran klubb Nissafors Fight & Fitness.

”Alla kan lyckas om du bara är beredd på att jobba för det”

Berätta mer om vad det är du fightas för! Finns det något särskilt du vill visa omvärlden med din fighting?

– Jag brinner mycket för sporten och att hjälpa andra att utvecklas. Det jag vill visa med min fighting är att alla kan lyckas om du bara är beredd på att jobba för det.

Fränberg avslutar med att flagga för ett par andra Nissaforsfighters som går match på lördag, inklusive hans bror Sebastian.

–  Håll utskick nu i helgen på WFP 10 i Jönköping, där har vi med två fighters som kommer bjuda på show. Sebastian Fränberg och Max Johansson, båda två hungriga och i riktigt bra form inför denna gala.

Se till att följa Dennis Fränberg på Instagram!

Relaterad läsning: Wolf Fight Promotion 10: Matchkort, tider, info & allt du behöver!
Läs mer: Anton Ringvall om finalmotståndaren: ”Respektfull med bad intentions”
Se även: Avslöjar: Svenske stjärnskottet får titelmatch mot före detta UFC-fighter

Kolla in vår systersajt Frontkick.online för MMA- och kampsportsnyheter på engelska!

The post Svenskens knockout spreds i amerikansk media – talar ut efter supervinsten: ”Alla kan lyckas” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela