Imorgon, lördag den 27 april, återvänder den svenske talangen Tobias Söderberg (1-1) för ny match! Linköpingsfightern åker till Finland för första gången i tävlingssammanhang för att ta sig an Niko ”Hunter” Aikonen (2-1-1) i ett spännande möte mellan unga framtidslöften.

Söderberg briljerade i sin proffsdebut men fick se sig besegrad av norrlänningen Mattias Henriksson i sitt senaste framträdande. Söderberg valde dock att inte ta en enkel match därefter men ställde istället in sig för att möta en av de mest hajpade talangerna i Finland i dagsläget.

Båda Aikonens segrar som proffs har skett via knockout i den första ronden och han är känd för snabba händer och stark boxning.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Hans brottning är ju inte bra”

Söderberg är en allsidig fighter men han skiner på mattan. Han vann sin proffsdebut via submission

– Jag möter en finne, Niko Aikonen heter han, berättade Söderberg i intervju med Käftsmällspodden. Han är tuff, har bra boxning, det är det enda han har egentligen och det kommer inte bli en boxningsmatch. Jag ska göra livet surt för honom. Det är en bra matchning, striker vs grappler, vi får väl se vem som får igenom sin gameplan och stämmer för den just den kvällen. Han har jättebra boxning, det vet vi om, men hans brottning är ju inte bra – det har vi sett. Det här är ju ingen boxningsmatch så vi kommer ju in och straffa honom.

För Söderberg blir aktivitet mot starkt motstånd nyckeln till framgång på en allt större och snabbare växande nordisk MMA-scen. Om han skulle ta sig förbi Aikonen hade det onekligen varit ett styrkebesked och många dörrar hade öppnats för Söderberg.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Tobias Söderberg mot Niko Aikonen?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

Dela