På lördag är det dags för Allstars Fight Night’s sjätte gala! I den delade huvudmatchen ser vi publikfavoriten Ebrima Faal som ställs mot Ricards Ozols i ett möte på 82 kg. 

Faal har tidigare gått majoriteten av sina proffsmatcher inom MMA på FCR, där han mött fighters som Theodor Berggren, Nabbe Malki och Bryan Aspegren. 

Vi har även sett honom i ringen på MTFL 4.0 när han möte Anton Wall i en thaiboxningsmatch. 

Faal berättar för Maximum Sports att han har tränat på hårt och är i en form som känns bra och att han är jättenöjd där han är just nu. 

Maximum Sports frågade om Faal hade koll på sin motståndare Ozols som kommer hela vägen från Lettland. 

   – Jag vet inte vem den här snubben är, har noll koll på vem han är. Men jag har ju gjort min research när han dök upp på bordet, men utöver det är det ingen jag har sett tidigare. Det ska bli intressant att se vad han har att erbjuda. 

En match som många minns är när Faal mötte Malki på FCR 16, och Faal vann via TKO på mindre än 30 sekunder. 

   – Jag kommer alltid söka ett avslut. Hur jag än vrider och vänder på det, så är jag en finisher. Och det är något jag kommer hålla vid resten av min karriär. Mitt mål är att avsluta på topp med hundra procent finish rate.

Faal har ingen annan match inbokad ännu. Men han berättar att det är vissa fighters han vill möta framöver. 

   – Jag är ju väldigt för inhemska fighters, jag vill möta svenska och nordiska fighters. Jag har en del namn på listan på de jag vill möta. De vet vilka de är, men jag kanske droppar de på lördag efter matchen.

Dela