Amanda Nunes ställdes mot Irene Aldana under söndagsmorgonen, svensk tid. Läsaren kan ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Amanda Nunes visade varför hon är dubbelmästarinna

Rond 1

Brasiliens Nunes mot Mexikos Aldana. Efter en avvaktande inledning gick Nunes för en single leg och Aldana hamnade på backen. Hon kunde dock snabbt ta sig upp igen utan svårigheter. Nunes träffade med ett bar jabbar och sökte upkicks. Aldana hade stor respekt för Nunes och såg inte riktigt ut som sig själv inne i buren. Aldana fick i en träff under den första ronden.

Rond 2

Nunes klev in i den andra ronden med gott självförtroende. Brasilianskan fintade nedtagning, men såg bekväm ut med att behålla fighten i en stående position. Aldana sökte huvud spark och snurrteknik vilket öppnade upp för en nedtagning signerad Nunes. Ännu en dominant rond för Nunes.

Rond 3

Aldana fortsatt mycket passiv i den tredje ronden. Nunes gick för en nedtagning. Mexikanskan kunde försvara sig för en stund, men brasilianskan kunde till sist etablera en topposition. Aldana tog sig upp, men befann sig återigen på kanvasen några sekunder senare.

Rond 4

Kombattanterna klev in i mästerskapsronderna. Nunes gjorde lite vad hon kände för inne i buren och behövde, till synes, inte oroa sig för någon offensiv från mexikanskans sida. Enligt UFC stats hade Aldana fått in 29 lyckade träffar mot slutet av den fjärde ronden, vilket kändes generöst räknat. Nunes avslutade ronden med en snurrarmbåge som träffade delvis.

Rond 5

Aldana blev nedtagen tidigt i den femte ronden. Aldana hade fortsatt ingenting att sätta emot överhuvudtaget och brasilianskan valde att hålla kvar fighten på kanvasen under majoriteten av den femte ronden.

Resultat

Amanda Nunes besegrade Irene Aldana via enhälligt domslut (50-44 50-44 50-43).

The post Total dominans av Amanda Nunes under UFC 289 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela