Amanda Nunes pensionerade sig från sporten efter nattens match och rivalen Julianna Peña var inte sen med att kommentera händelsen.

Amanda Nunes har lämnat sporten

Peña och Nunes var ursprungligen inbokade för att mötas för en tredje gång under UFC 289, dock drog Pena sig ur matchen på grund av ett brutet revben. Det står 1-1 i inbördes möten mellan de båda utövarna. ”The Venezuelan Vixen” överraskade Nunes, och resten av MMA-världen, under UFC 269 genom att vinna via en submission (rear-naked choke) i den andra ronden. ”The Lioness” återtog sitt bälte sju månader senare under UFC 277, när hon besegrade Peña och vann ett enhälligt och dominant domslut.

Under söndagsmorgonen, svensk tid, besegrade Nunes sin motståndare Aldana via ett enhälligt domslut. Efter drabbningens slut offentliggjorde Nunes att hon har kommit fram till att pensionera sig från sporten. UFCs dubbelmästarinna lämnande handskarna på kanvasen innan hon lämnade buren.

Julianna Peña – ”Jag skrämde dig till pensionering”

Det dröjde inte länge innan Peña tog till sitt Twitter-konto för att skicka iväg en hälsning till Nunes. Brasilianskans tidigare motståndare kunde gratulera Nunes på ett personligt plan, men ifrågasatte hennes beslut ur en professionell synvinkel. Peña  hävdade även att hon skrämt Nunes till pensionering.

I scared you so bad into retirement. Personally, Congratulations. Professionally, wtf was that? #UFC289

Peña har inte klivit in i buren sedan hennes senaste match mot Nunes och hon står med ett totalt matchfacit som lyder 11-5-0.

The post Julianna Peña hånar Amanda Nunes efter pensioneringen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela