Nyheter


UFC 289: Amanda Nunes lyckas försvara titeln och meddelar att hon går i pension!

Publicerat 11 juni, 2023

By Sofia GembelNattens otroliga huvudmatch på UFC 289 var mellan legendariska Amanda Nunes och Irene Aldana! Matchen var i bantamvikt, där Nunes slutade som segrare genom enhälligt domslut och lyckades försvara titeln!

Matchen gick alla ronder ut och vi fick se Nunes stora talang där hon visade varför hon anses vara den bästa kvinnliga MMA-fightern någonsin. Vinsten genom enhälligt domslut bestod av scorecards med 50-44, 50-44. 50-43. 

The Lioness DOMINATES all 5 rounds in this one #UFC289 pic.twitter.com/7dEyFi5C3v

— UFC (@ufc) June 11, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Amanda Nunes meddelar att hon går i pension

Efter att ha lyckats försvara titeln och fått sin arm upplyft där hon utses som segrare, meddelar Nuns att hon kommer lägga handskarna på hyllan. 

”And Still forever! Double champion for life!”@Amanda_Leoa calls it a career at #UFC289 pic.twitter.com/6kdifaFGhw

— UFC (@ufc) June 11, 2023

”Jag måste spendera mer tid med min familj i Brasilien. Jag lämnade dom när jag var ung för jaga min dröm och komma hit jag står idag. Det var aldrig någon tvekan om att jag skulle bli mästare, men när jag blev mästare kändes det otroligt – dessutom dubbelmästare” sa Nunes i sitt pensionstal.

Dana White reagerar på Nunes pensionstal där han sa ”Jag är inte förvånad att hon går i pension. Jag har sagt det ett tag, hon har tjänat mycket pengar och hennes liv ser annorlunda ut idag än vad det gjorde för tio år sedan”.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget UFC 289: Amanda Nunes lyckas försvara titeln och meddelar att hon går i pension! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela