Efter att Amanda Nunes lämnade bältet vakant såg vi inatt Raquel Pennington blir den nya mästaren efter en stark insats mot Mayra Bueno Silva.

Raquel Pennington vs. Mayra Bueno Silva

Rond 1

Silva öppnar med en hård benspark, Pennington försöker svara med en slagserie. Pennington dyker, men Silva försvarar bra, lyckas vända positionen så att Pennington står mot buren. De separerar. Silva jobbar genomgående bra med sina armbågar, använder de effektivt på nära distans för att störa Penningtons brottning. Silva lyckas med en nedtagning, tar rygg.

Rond 2

Pennington är direkt mer aktiv med sina händer än i första. Börjar med en intensiv jabb, för att sedan leta in kombinationer. Silva svarar med en armbåge, men hinner inte riktigt med i Penningtons hetsiga striking. Silva clinchar, trycker upp henne mot väggen. Pennington trycker på, skickar raka fina slag. Silva backar rakt bak utan att gardera sig och får äta många slag. Pennington har helt vänt momentum till sin egen fördel, men tenderar att pausa sin framgång genom att gå in till clinch. Detta kapitaliserar Silva på som snabbt tar rygg. Hon börjar leta stryp.

Rond 3

Silva försöker brottas, men Pennington håller sig på distans får in några smällar. Återigen clinch, Silva pressar. Silva får det till backen efter ett höftkast, men de båda ställer si snabbt. Silva kopplar ett stryp men Pennington tar sig loss. De separerar, men snabbt clinch igen. Silva med en armbåge. Pennington lyckas få ner Silva. Pennington prickar i kroppen ett par gånger, lyckas återigen få ner Silva. Efter ronden sitter Silva kvar på marken ett tag, ser trött ut. Lång väg till hörnan.

Rond 4

Pennington börjar med en superman punch, fortsätter med en slagserie. Clinch och SIlva får det till marken. Hon tar rygg och kopplar rear naked choke men Pennington jobbar sig ur och till topp. Ground and pound från Pennington. Utspridda submissionförsök från Silva, men samtliga gjorda rätt så halvhjärtat. Den som driver matchen är Pennington, som har ett klart övertag i träffar.

Rond 5

Clinch direkt. Pennington hittar luckor för armbågar och korta slag, lyckas sedan driva igenom en nedtagning. Hon kliver över till full mount, letandes en armtriangel. Hon kopplar den tajtare men Silva ger tummen upp till domaren. Pennington släpper och börjar skicka slag istället.

Resultat

Raquel Pennington besegrar Mayra Bueno SIlva via enhällit domslut (49-46, 49-46, 49-45)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UFC (@ufc)

The post UFC 297: Raquel Pennington mot Mayra Bueno Silva – resultat appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela