Inatt kunde återigen Vasiliy Lomachenko bli krönt till mästare när han besegrade George Kambosos Jr. för det vakanta IBF-bältet.

Vasiliy Lomachenko vs. George Kambosos

Rond 1

Kambosos Jr. kunde flera gånger hitta kroppen på Lomachenko. Just kroppen visade sig mot Devin Haney vara ett av de bästa sätten att avväpna den ukrainska boxaren. Ingen dominans, men en kontrollerad roll för Australiensaren.

Rond 2

Bättre rond för Lomachenko. Kambosos Jr. kunde fortsatt attackera kroppen, men mindre ostört. När de väl utbytte slag var det svårt för honom att följa med i Vasiliys tempo. Krävs lite tid, men matchbilden kan mycket väl utvecklas till hans fördel.

Rond 3

Lomachenko kunde etablera sitt fotarbete i kombination med snabba, snärtiga kombinationer. Gång på gång lyckades han kontra den hårdslående Kambosos Jr. med sin vänster. Mot slutet skruvade båda upp tempot och utbytter slagväxlingar i ringens mitt. Kambosos fortsatt mot kroppen, men med blandat resultat.

Rond 4

En rond helt och hållet i Lomachenkos tecken. Han rörde sig smidigt omkring sin motståndare och träffade gång på gång från flera olika vinklar. Vänstern fortsätter vara matchens hittills farligaste vapen, hur den genomgående hittar igenom Kambosos gardering.

Rond 5

Inte olik rond fyra såg vi återigen Lomachenko äga ronden med sitt disciplinerade fotarbete. Han kan växla mellan offensiv och defensiv på ett sätt som motståndet inte ännu hunnit anpassa sig efter. Detta har också varit en stor faktor i Vasiliys ökande kontroll av matchen. han har mycket bättre börjat försvara sig för smällarna mot kroppen. I sista minuten lyckades han nästan sätta Kambosos i mattan när denna höll på att stödja sig med handen till följd av ett slag.

Rond 6

Kambosos fann framgång tidigt i ronden men tappade det gradvis när det sakteligen jämnades ut mot slutet.

Rond 7

Statistiken säger att Lomachenko träffat med 37% av sina slag medans Kambosos enbart hittat in med 10% av sina. Ganska talande för samtliga ronder, möjligen exklusive den första.

Rond 8

Kambosos har spruckit vid örat, matchen andra cut. Det kom efter att Lomachenko prickat med en kvick vänster. Ronderna börjar ta slut, Australiensaren måste ändra på något för att ha en chans att vinna. Hörnan uppmanar honom att gå in och grisa till det, att inte spela in i Lomachenkos teknik och rörlighet. Något som hittills inte riktigt funkat då Vasiliy med hjälp av sitt fotarbete ofta hinner därifrån innan någon avsevärd skada blivit gjord.

Rond 9

Ännu en klar rond för Lomachenko. Kambosos tar mycket stryk och ser ut att löpa risk för karriärens första förlust via avslut ifall han inte hittar ett sätt att minska mängden slag som absorberas.

Rond 10

Matchbilden i stort oförändrad. En smidig Lomachenko prickskjuter på en frustrerad Kambosos.

Rond 11

Lomachenko fick en nedslagning på Kambosos för att kort därefter följa upp det med ett kroppslag som sänkte Australiensaren. Både domaren och hörnan hade sett nog och matchen stoppades.

“LOMACHENKO IS A CHAMPION AGAIN” #LomaKambosos pic.twitter.com/5tSFqH8ein

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) May 12, 2024

Resultat

Vasiliy Lomachenko besegrar George Kambosos Jr. via TKO.

Se fullständiga resultat från galan här:

Resultat från Vasiliy Lomachenko mot George Kambosos Jr.

The post VIDEO: Vasiliy Lomachenko avslutar George Kambosos Jr. appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela