Allt inför helgens PFL finaler med Sadiboy Sy och Kayla HarrisonMMA & UFC NYHETER – SVERIGE

Natten till lördag tävlar Sveriges Sadibou Sy om årets PFL-titel och vinstsumman på en miljon amerikanska dollar. Läs allt om eventet i artikeln nedan.

Sadibou Sy obesegrad i årets säsong

35-åriga Sy börjar bli något av en veteran i PFL och svensken har tävlat i samtliga av organisationens säsonger. Svensken står som obesegrad i årets säsong och har plockat hem tre raka vinster. Bland annat har MMA-legendaren Rory MacDonald besegrats via enhälligt domslut. Natten till lördag står den 25-åriga Dilano Taylor för motståndet. Taylor är en ny fighter för årets säsong och amerikanen fick kontrakt med organisationen via sitt deltagande i PFL Challenger Series.

Taylor har vunnit två fighter och förlorat en match under årets säsong. I semifinalen avslutade 25-åringen den ovannämnda MacDonald via slag i matchens första rond.

Sy står med ett totalt matchfacit som lyder 12-6-2. Taylors dito lyder 10-2-0.

Under en intervju med Kimura – som ägde rum i slutet av september – delade Sy med sig av sina tankar inför finalen.

Jag tog steget att flytta ut till Vegas och göra mina camps här. Det har varit bra för mig, eftersom det inte har varit några störningsmoment. Jag tycker att själva träningskvalitén och kunskaperna är det ingen skillnad på . Vi har superbra folk i Sverige. Vi har jättebra kunskap i Sverige. Det som har hjälp mig mycket är att jag har kunnat fokusera helt och hållet. Det har inte varit vänner eller födelsedagsfester med mera. Jag har verkligen kunnat fokusera på det som jag är här för. Jag har tränat med nya människor vilket har varit viktigt. Den stora grejen är att man har väldigt många kroppar att köra mot här.

Sy berättade även vad en potentiell vinst skulle innebära.

Det skulle betyda otroligt mycket. För mig att kunna få en världsmästartitel i MMA skulle litegrann säga till mig att jag gjorde rätt val att flytta över från kick- och thaiboxning. Att kunna bygga upp en femte världsmästartitel, som även kommer med en väldigt bra prispeng. Det kommer kunna förändra saker i mitt liv och för mina nära och kära. Det brukar bli en snöbollseffekt. Desto mer du vinner desto mer uppmärksamhet, prat och skriverier blir det. Det är extremt mycket som kommer hända och jag är övertygad om att efter jag vunnit titeln kommer det pratas helt annorlunda om mig inför nästa säsong. Jag kommer inte se förbi den här matchen men jag kommer vara girig och gå efter ytterligare en turneringsvinst.

Läsaren kan ta del av intervjun i sin helhet här.

Kayla Harrison går för tredje raka säsongsvinsten

Kortet toppas av Kayla Harrison vs. Larissa Pacheco. Den dubbla olympiska guldmedaljören Harrison har tillhört PFL hela sin professionella karriär. 15 fighter har det blivit och Harrison har vunnit samtliga på ett övertygande vis. Endast tre av hennes vinster har gått till domslut och Pacheco stod för motståndet vid två av dessa tillfällen.

Den tidigare UFC-fightern Pacheco har gått tre matcher under årets säsong och den 28-åriga brasilianskan har vunnit alla tre matcher via slag i matchens första rond. Hennes totala matchfacit lyder 18-4-0.

Eventet äger rum i Hulu TheaterMadison Square Garden i New York. I USA sänds galan som PPV, men i Sverige ingår även årets finaler i Viaplays sportpaket. Sändningen drar igång 23:00 på fredagskvällen och förväntas pågå till 05:30 på lördagsmorgonen. Magnus Cedenblad och Pannie Kianzad kommer agera svenska kommentatorer för galan.

PFL finaler 2022: Fullständigt matchkort

Huvudkort

Kayla Harrison vs. Larissa Pacheco (final i turneringen för kvinnlig lättvikt)
Brendan Loughnane vs. Bubba Jenkins (final i fjäderviktsturneringen)
Ante Delija vs. Matheus Scheffel (final i tungviktsturneringen)
Stevie Ray vs. Olivier Aubin-Mercier (final i lättviktsturneringen)
Dilano Taylor vs. Sadibou Sy (final i welterviktsturneringen)
Omari Akhmedov vs. Rob Wilkinson (final i turneringen för lätt tungvikt)
Aspen Ladd vs. Julia Budd

Underkort 

Marlon Moraes vs. Sheymon Moraes
Jeremy Stephens vs. Natan Schulte
Magomed Magomedkerimov vs. Gleison Tibau
Dakota Ditcheva vs. Katherine Corogenes
Biaggio Ali Walsh vs. Tom Graesser (amatörfight)

The post Allt inför helgens PFL finaler med Sadiboy Sy och Kayla Harrison appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela