Nyheter


Sadibou Sy självsäker inför miljonturneringen: ”Mitt mål är att göra ett statement!”

Publicerat 23 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra året vann svenske Sadibou Sy en miljon dollar i PFL och nu är han redo för nästa säsong!

Foto: PFL, Brave CFSadibou Sy blev den första svensken att tävla i PFL – samt den första svensken att vinna hela turneringen! 

Efter blandade resultat inledningsvis i PFL hittade Sy flytet och radade upp tre raka segrar, inklusive en vinst över den forne Bellatormästaren Rory MacDonald, för att säkra en plats i finalen mot Dilano Taylor

Matchen gick tiden ut men Sy var självklar segrare efter fem ronder, samt en miljon dollar rikare. 

– Mitt liv förändrades över en dag, berättade Sy i SVT efter den storslagna segern. 

Nu väntar den nya PFL-säsongen och den forne Brave-mästaren Jarrah Al-Silawe – en tuff striker som har slagit fighters som Ismail Naurdiev bland andra. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Han hade en dålig prestation i sina förra match…”

Hittills har Al-Silawe ett matchfacit på 2-1 i PFL och kommer senast från en knockoutförlust mot Magomed Umalatov

Med tanke på deras respektive fightingstilar ser Sy fördelaktigt på mötet med Al-Silawe. 

– Jag tror det är en bra stilistisk matchning för mig, berättade Sy för MMA Junkie. Jag är längre, han är främst en striker också. Jag tror att han vill göra samma sorts grejer som jag vill och hans mindre aggressiva stil är inte ett bra sätt att fightas mot mig. Så på papper är det en väldigt bra matchning. 

– Med allt det sagt så tror jag att hankommer komma mer motiverad än någonsin. Det är vad jag tränar för, så jag måste vara redo från start och mitt mål är att göra ett statement. Han hade en dålig prestation i sina förra match så jag vill inte att han får något självförtroende. Så förvänta er en snabb start på säsongen. 

Sys och Al-Silawes fightingstilar bådar onekligen för ett spännande, fartfyllt möte. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kan Sadibou Sy vinna PFL-turneringen två år i rad?!

ANNONS

Inlägget Sadibou Sy självsäker inför miljonturneringen: ”Mål är att göra ett statement!” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy