Jack Hermansson gjorde en stark återkomst till UFC med en seger över Joe Pyfer i huvudmatchen på en gala i Las Vegas i februari 2024. Efter mer än ett års frånvaro på grund av en inflammatorisk sjukdom i ryggraden visade Hermansson att erfarenhet räknas mot en yngre motståndare. Trots en tuff start, där Pyfer dominerade de första två ronderna, vände Hermansson matchen i den sista ronden. Genom strategisk brottning tog han kontrollen och säkrade en poängseger vilket bekräftade hans position som en av de tuffaste mellanviktarna i UFC. Denna vinst var Hermanssons 24:e i proffskarriären och den var avgörande för att behålla hans ranking och relevans i UFC. Matchen var ett populärt inslag hos svenska spelbolag och visade att ”The Joker” fortfarande är en kraft att räkna med inom MMA-världen.

Tre av höjdpunkterna i karriären

“The Joker” har haft några stora höjdpunkter under sin framgångsrika karriär. Vi har tagit fram några tre av höjdpunkterna i en nostalgisk tillbakablick.

Fighten i Cage Warriors 69 i London

Ett av Jack Hermanssons mest minnesvärda ögonblick i karriären var när han erövrade CWFC-mellanviktsmästerskapet den 7 juni 2014 under Cage Warriors 69 i London. I matchen mötte ”The Joker” Norman Paraisy och visade prov på strategisk skicklighet och beslutsamhet. Hermansson inledde fighten med att metodiskt bryta ner Paraisy och trots flera tappert försök från Paraisy att vända matchen behöll Hermansson övertaget. Han avslutade kampen med att få ner sin motståndare på marken där han sedan avslutade med ett effektivt bakre strypgrepp som säkrade titeln. Denna seger markerade Hermanssons entré i strålkastarljuset inom MMA-världen.

UFC-debuten

Jack Hermanssons första steg inom UFC tog plats under UFC Fight Night 93 i Hamburg, Tyskland. Fighten inträffade den 3 september 2016 där han mötte Scott Askham. Matchen sträckte sig över tre tuffa ronder och visade Hermanssons förmåga att stå emot hård konkurrens. Debuten drog stor uppmärksamhet från bettingvärlden med flera spelmarknader tillgängliga hos spelbolag och hos svenskanätcasino.se. Efter en avvaktande första rond tog Hermansson kontroll i den andra genom aggressiva kombinationer som pressade Askham mot buren. Trots Askhams försök att vända matchen med en sen hälkrok stod Hermansson stark. Matchen avslutades utan den eftersträvade knockouten men Hermansson säkrade en enhällig seger med domarsiffrorna 30-27, 30-27 och 29-28. Därmed fick han fira en framgångsrik UFC-debut.

Visat mod i UFC

I en avgörande match under UFC Fight Night 150 den 27 april 2019 tog Jack Hermansson sig an den respekterade Ronaldo Souza i Sunrise, Florida. Hermansson hoppade in som ersättare bara fyra veckor efter en imponerande seger mot David Branch. Därmed visade han sin vilja att nå toppen av mellanviktsdivisionen. Mot den tidigare Strikeforce-mästaren levererade Hermansson en slående uppvisning som för alltid skulle prägla hans karriär. Han dominerade huvudmatchen och tog en enhällig seger mot Souza med domarsiffrorna 49-46, 48-47 och 48-47. ”The Joker” uppnådde nästan sju minuters kontrolltid och landade totalt 256 slag vilket är den fjärde högsta noteringen någonsin i en mellanviktskamp. Den kvällen bevisade han verkligen att mod lönar sig då Hermanssons seger lyfte honom till de övre skikten av UFC.

Foto via Zuffa LLC

Inlägget Sponsrad artikel: Jack Hermansson – ”The Joker” dök först upp på Fighter Magazine.

Dela