Under måndagsförmiddagen blev det klart att den Skellefteå-födde MMA-utövaren, Andreas ”Real Steel” Ståhl, ska göra ännu en återkomst på hemmaplan, på Battle Of Botnia 11. Galan är planerad för ett datum i September.

 Andreas Ståhl går match på hemmaplan

I maj, förra året, ställdes Ståhl mot Gabriel Barrerio på Battle of Botnia 7 i Luleå, för en kamp om welterviktstiteln – där Ståhl gick som segrare via enhälligt domslut.

För att runda av förgående år så gick Ståhl med huvudmatch på Battle of Botnia 8. Där försvarade den svenske welterviktsmästaren sin titel mot den före detta Bellator fightern  Kirill ”The Messenger” Medvedovski. Då de två meriterade kämparna skulle göra upp om titeln så drogs det mycket ögon till Ståhl’s återkomst och denna kamp ägde då rum på hemmaplan i Umeås Thorén Arena, där Ståhl då gick som segrare efter bara 12 sekunder genom en huvud spark, som leder till ett avslut från svensken på marken.

Battle of Botnia är ett norrländskt kamsportsorganisation som uppkom under 2010-talet. Fram till 2016 så hade det arrangerats sex galor, innan det beslutades att lägga projektet på is. Men sedan beslutet att ta upp projektet igen och fortsätta framhäva MMA i regionen så har totalt fyra galor arrangerats. En vardera i Umeå och Luleå förra året, där Ståhl tävlade på båda. Efter Ståhl’s titelmatcher så har det inträffat ytterligare en gala, i Boden, på lördagen den 24 februari.

Nu under den sista kvartalet av året, så ska Umeå-bon, göra ännu ett försök till att stanna på sin tron. Med tre raka vinster i ryggsäcken, så är det ganska säkert att anta att Andreas vill fortsätta på vinstkolumnen med en vinst inför hemmapubliken i norr. Mot vem denna kamp blir mot är i nuläget oklart, men en sak är då säkert. Hemmasonen återvänder ännu en gång till Västerbotten.

Andreas gick ut med informationen tidigare idag på sina sociala medier, att han kommer kliva in och slåss på Battle of Botnia 11 som huvudmatch.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Andreas Ståhl (@antestahl)

Med sin explosiva startförmåga och hög intensitet, så har den före detta UFC-fajtern byggt upp ett matchfacit på 16-5-0, varav 7 vinster av KO/TKO, med 3 av dessa som avslut i första rundan.

 

The post UFC-veteranen Andreas Ståhl redo för ny titelmatch appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela