Nyheter


Forne UFC-fighter Alessio di Chirico arresterad – slog taxichaufför framför sin familj

Publicerat 23 maj, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezFamiljesemestrar går sällan helt som planerat, men de slutat ofta inte med att pappa blir häktad. Tyvärr var det fallet när den italienska forne UFC-fightern Alessio di Chirico var i Formentera, Ibiza, Spanien med sin familj. 

Enlgit Diaro de Ibiza startade det hela när di Chirico bokade en taxi från en restaurang till deras hotell, tillsammans med hans fru och två barn. Di Chirico ska ha bett om att då sitta i baksätena tillsammans med sin familj, varpå taxichauffören Omar Bouhia nekat eftersom det är emot lagen att sitta fyra personer i baksätet – som är lämpat för tre. 

Di Chirico satte sig motvilligt i framsätet bredvid chauffören, klagandes hela vägen till hotellet. När fightern sedan höll på att stiga ut ur bilen slog han till Bouhia så hårt att han fick en fraktur i käkbenet och skadade sitt ena öga. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”En hemsk och omänsklig aktion” 

Bouhia tog genast kontakt med lokal polis och färdades sedan till sjukhuset. Dagen därpå arresterades di Chirico av polis på hotellet och gjorde inget motstånd. 

Formenteras socialistiska parti uttalade sig om händelsen:

– Det är en hemsk och omänsklig aktion då en av våra grannar har blivit offer, när de och andra professionella arbetar för att visa det bästa ansiktet utåt för vårt samhälle, till de som vill upptäcka Formentera. 

Di Chirico tävlade i UFC mellan 2016-2022 och landade på ett matchfacit på 4-7. Han är troligtvis mest känd för en brutal knockoutseger över Joaquin Buckley.

Italienaren skapade även rubriker när han abrupt lämnade en presskonferens då han var arg på media. Han menade på att pressen endast intervjuar vinnarna och inte förlorarna – vilket är en vanlig praxis som UFC själva upprätthåller. Ackrediterad media kan i de allra flesta fallen inte begära att intervjua förlorande fighters under UFC-galor – endast de som UFC presenterar. 

Di Chirico kommer onekligen få mycket press framöver, men inte sådan han önskade. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kan Alessio di Chirico återhämta sig från det här? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Forne UFC-fighter arresterad – slog taxichaufför framför sin familj dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy