På söndag anordnar Frontkick-profilen Philip O’Connor en sex timmars öppen matta till stöd för de drabbade av kriget i Ukraina. Eventet äger rum på Poseidon i Järfälla och alla insamlade pengar går oavkortat till svenska Röda Korset.
– Alla är välkomna, oavsett om du rullar med gi eller utan, om du är kille eller tjej eller om du röstar höger eller vänster. Kom, skänk en slant och var en del av gemenskapen under dagen, säger O’Connor.

Sportjournalisten Philip O’Connor är ett välkänt ansikte för alla som följer Frontkick, då han rapporterat för vår räkning både från UFC-galor och inhemska MMA-event.

Dessutom jobbar han för den världsledande nyhetsbyrån Reuters, driver ett antal poddar och är även instruktör i brasiliansk jiu-jitsu på kampsportsklubben Poseidon i Järfälla utanför Stockholm.

I samarbete med Poseidon bjuder han nu in till sex timmars öppen matta på söndag den 20 mars, mellan klockan 10.00 och 16.00. Alla är välkomna oavsett stil och nivå. Det kostar hundra kronor att deltaga och syftet är att samla in pengar till de som drabbats av det pågående kriget i Ukraina.

– Alla är välkomna, oavsett om du rullar med gi eller utan, om du är kille eller tjej eller om du röstar höger eller vänster. Kom, skänk en slant och var en del av gemenskapen under dagen. Du kan rulla alla sex timmar om du pallar eller bara några ronder – det är helt upp till dig. Det viktiga är att vi skänker en tanke och lite pengar till som har det sämre ställt i Ukraina just nu. Vi har en QR-kod som folk kan skanna med sin Swish-app, där pengarna går direkt till svenska Röda Korset, säger Philip O’Connor till Frontkick.online.

“Vi hoppas att så många som möjligt dyker upp”

Philip O’Connor, som själv har blått bälte i BJJ, menar att det bästa med sporten är samhörigheten – oavsett vem man är utanför mattan.

– Vi hoppas att så många som möjligt dyker upp. Det absolut bästa med BJJ och grappling är förmågan folk har att lämna allt vid sidan av mattan när vi rullar. Det kvittar verkligen var du står politiskt sätt när man är på en öppen matta, säger han och fortsätter:

– Med det sagt så finns det ofta en önskan att hjälpa de som är i nöd runt om i världen, och då samlas grapplingfolket för att stötta.

Uppdatering: Över 10 000 kronor insamlade

Läs mer: UFC London – Matchkort, Tider och Stream

The post Frontkick-profilen håller öppen matta för Ukraina: “Pengarna går till Röda Korset” appeared first on Frontkick.online.

Dela
Generated by Feedzy