Det ser ut som att Nate Diaz kommer behöva avstå från att röka marijuana, åtminstone medan han förbereder sig för att boxas mot Jake Paul senare i sommar. Detta meddelade Texas Department of Licensing and Regulation som övervakar kampsport i delstaten.

Nate Diaz kommer inte få bruka cannabis inför matchen mot Jake Paul

Departementet gav följande meddelande till MMA Junkie i dagarna

Mr. Diaz will be held to the same rules as everyone else who competes in combative sports events in Texas.

Diaz kommer att testas för marijuana inför sin åtta-runders match mot Paul den 5 augusti i Dallas. Även om många stater inte längre straffar fighters för upptäckt användning av marijuana har TDLR en strikt gräns på 50 ng/ml THC.

Diaz är öppen om sin användning av marijuana och har setts röka på presskonferenser och öppna träningspass inför sina matcher. MMA Junkie frågade Diaz om allmänna drogtester, till vilket Diaz svarade:

There’s a lot of weed in (my system). There is.

Föreslår att fightas i Kalifornien istället

Om Diaz testar positivt för THC över gränsen på 50 ng/ml kommer han att stängas av i 90 dagar och få en böter på 500 dollar. Om han vinner matchen kommer segern också att ogiltigförklaras.

Diaz verkade dock överraskad att höra om Texas inställning till marijuana när han blev tillfrågad om detta:

Wait what happened? Well, let’s go to California.

The post Nate Diaz testas för marijuana inför matchen mot Jake Paul – riskerar avstängning appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela