Cain Velasquez har ännu en gång besökt Santa Clara Countys rättssal och har nu tagit nästa steg inför rättegången där han står åtalad för flertalet brott inklusive mordförsök.

Cain Velasquez kommer besöka rättssalen i mars för att besluta om ett rättegångsdatum

Den forne UFC-mästaren i tungvikt besökte domstolen med sin advokat Renee Hessling där denna och distriktsåklagaren Aaron French kom överens om att nästa möte kommer att ske den 8 mars där de ska komma överens om ett datum för rättegången.

Velasquez står åtalad på flera punkter efter att en 17 kilometer lång biljakt för snart ett år sedan när han jagade Henry Goularte, en man som anklagats för att förgripit sig på Velasquez son på ett dagis som ägdes av Goulartes mor. Velasquez ska ha följt efter bilen och avfyrat flera skott från en 40-tumspistol.

Goulartes styvfar Paul Bender kom att träffas av ett av skotten och drabbades av icke-livshotande skador som ett resultat av attacken.

Velasquez arresterades sedan efter incidenten och åtalades för försök till planlagt mord.

Velasquez begick misstag efter att släppts mot borgen

Vid mötet besvarade Velasquez advokat klagomålen om fighterns nyliga resa till North Carolina efter att han fått borgen godkänd och sedan fått tillåtelse att resa till Arizona för att fightas i en professionell brottningsmatch. Velasquez fick sedan tillåtelse att resa till North Carolina men det rådde förvirring kring GPS-övervakningen av fightern utanför staten vilket ledde till att en klagomålsrapport skickades in till domaren.

Velasquez hade rest till North Carolina för ett välgörenhetsevent som hölls i Fort Bragg där även de tidigare UFC-fighters Ryan Bader och Dan Henderson medverkade:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ryan Bader (@ryanbader)

Hessling såg dock inte att Velasquez gjort misstaget med mening:

I frankly don’t see this as an issue. I don’t see it as willful, I see it as an honest mistake.

Inga åtgärder har tagits

French noterade att Velasquez blivit nekad borgen flera gånger innan domaren Arthur Bocanegra till slut tillät honom att släppas ut från häktet för en summa på 1 miljon dollar efter att spenderat åtta månader där. French sade att åklagarna protesterat kraftigt mot att Velasquez fick lämna häktet och att denne borde bli förmanad för sitt agerande för att säkerställa att han håller sig till reglerna när det kommer till resor under tiden fram till rättegången.

Inga åtgärder har tagits gentemot Velasquez för misstaget förutom att han uppmanats att vara i kontakt med sina juridiska bevakare för att förhindra framtida förvirring kring det som tillåts fram till rättegången.

Velasquez kan få livstidsfängelse om han fälls på alla punkter.

The post Då beslutas det om Cain Velasquez nästa rättegångsdatum appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela
Generated by Feedzy